Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Vantaan laituritapauksesta syyte yhdelle vaaran aiheuttamisesta – nuorisoporukka ajoi nuoren uimarannalla laiturin alle ja pomppi laiturin päällä

STT

Syyttäjä on nostanut syytteen vaaran aiheuttamisesta yhtä alle 18-vuotiasta vastaan Vantaan Kuusijärven uimarannan viime kesäkuun tapahtumien vuoksi, kertoo syyttäjälaitos.

Syyte nostettiin teosta, jota poliisi tutki tapon yrityksenä. Poliisin esitutkinnan mukaan nuorisoporukka oli ajanut yhden nuoren uimarannalla laiturin alle ja pomppinut sen jälkeen laiturin päällä.

Syyttäjän mukaan nyt syytteen saanut nuori oli kolmen muun nuoren kanssa muun muassa jahdannut ja pelotellut alle 15-vuotiasta uhria niin, että tämä päätyi laiturin alle ja joutui hukkumisen vaaraan. Muut kolme tapahtumiin osallistunutta olivat tekoaikaan alle 15-vuotiaita, minkä vuoksi he eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa.

Lisäksi syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen kahden yli 15-vuotiaan epäillyn osalta, koska syyttäjän mukaan heidän osallisuudestaan rikokseen ei ollut näyttöä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut