Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hovioikeus määräsi United Brotherhoodin väliaikaiseen toimintakieltoon – käräjäoikeus määräsi aiemmin lakkautettavaksi

Tero Holopainen United Brotherhoodin lakkauttamisen pääkäsittelyssä viime marraskuussa Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden Porvoon toimipaikassa. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

Henrietta Nyberg / STT

Helsingin hovioikeus on määrännyt United Brotherhood -ryhmän (UB) väliaikaiseen toimintakieltoon vireillä olevan lakkauttamisasian hovioikeuskäsittelyn ajaksi. Väliaikainen toimintakielto koskee myös UB:n alaisuudessa toimineen Bad Union -ryhmän (BU) toimintaa.

Molempien ryhmien toiminta on lopetettava heti. Hovioikeus katsoo, että käräjätuomiosta ilmenevillä perusteilla voidaan pitää todennäköisenä, että ryhmät toimivat edelleen vastoin lakia.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus julisti UB:n ja sen alaisuudessa toimineen BU:n lakkautetuksi helmikuussa. Oikeuden mukaan ryhmät olivat järjestäytyneet vakavien rikosten tekemiseksi.

Käräjäoikeus kertoi maaliskuussa, että sen lakkautuspäätöksestä oli valitettu. Valituksen teki UB:n johtaja Tero Holopainen. Näin ollen käräjäoikeuden päätös ei ole lainvoimainen.

Ryhmien lakkauttamista vaativat erikoissyyttäjä ja Poliisihallitus.

Holopainen on kiistänyt, että ryhmän toiminnalla olisi rikollinen tarkoitus ja vedonnut ryhmän viime vuonna antamaan ilmoitukseen toiminnan lopettamisesta. Käräjäoikeuden mukaan UB:n toiminta ei kuitenkaan ollut loppunut. Keskusrikospoliisin asiantuntijaan vedoten oikeus katsoi, että toiminta oli jatkunut ainakin Jyväskylässä, Joensuussa, Tampereella ja Ylöjärvellä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut