Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kauppalehti: Jan Vapaavuori aloittaa elokuussa tanskalaisen kiinteistösijoittajan osa-aikaisena neuvonantajana

Jan Vapaavuori kertoo, että hänelle on avautumassa muita tehtäviä heinäkuun loppuun päättyvän pormestarin tehtävän jälkeen. Markku Ulander / LEHTIKUVA

Ilkka Hemmilä / STT

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) aloittaa pormestarikautensa jälkeen tanskalaisen kiinteistösijoitusyhtiö NREP:n osa-aikaisena neuvonantajana.

Vapaavuori kertoo asiasta Kauppalehdelle antamassaan haastattelussa. Hänen on tarkoitus työskennellä osa-aikaisena kaupunkikehityksen neuvonantajana elokuun lopusta alkaen.

Väistyvä pormestari ei aio ensimmäiseen puoleen vuoteen osallistua mihinkään Helsinkiä koskeviin hankkeisiin.

– Minut on palkattu NREP:hen enemmän konsernin palveluksen kuin Suomen NREP:n palvelukseen, Vapaavuori sanoo lehdelle.

Pohjoismaissa toimiva yhtiö hallinnoi verkkosivujensa mukaan yli seitsemän miljardin euron arvosta varallisuutta ja yli 2,5 miljoonan neliömetrin edestä erilaisia kiinteistöjä.

Vapaavuori kertoo haastattelussa, että hänelle on avautumassa myös muita tehtäviä heinäkuun loppuun päättyvän pormestarin tehtävän jälkeen. Hän oli viime kuntavaaleissa Helsingin selkeä ääniharava lähes 30 000 äänen voimin. Reilun kuukauden päästä järjestettävissä vaaleissa hän ei ole ehdolla.

Vapaavuori toimii myös Suomen olympiakomitean puheenjohtajana. Hänet valittiin tehtävään viime syksynä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut