Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Epäilty moottoripyörävaras roikkui parvekkeelta, poliisi turvautui ”viimeiseen keinoon” – kiepsautti hihnan kaulan ympärille

Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Moottoripyörävarkauden selvittely johti pelastustehtävään Vantaan Hakunilassa maanantai-iltana. Etsintä mutkistui, kun epäilty piiloutui poliisilta.

Epäilty majaili kerrostalossa. Kun poliisi meni asuntoon, epäilty piileskeli parvekkeella kaiteen väärällä puolella roikkuen.

Epäilty ei suostunut tulemaan pyydettäessä takaisin parvekkeelle. Hän ei myöskään suostunut ottamaan apua vastaan.

Kun poliisipartio yritti nostaa epäiltyä takaisin parvekkeelle, hän veti käsiään takaisin, kun niistä saatiin ote.

Henkilön kiinni pitämiseen osallistui poliisin lisäksi asunnossa olleita henkilöitä. Tilanne kesti useita minuutteja ja oli fyysisesti vaativaa auttajille.

Pelastuslaitoksen yksiköitä saapui paikalle auttamaan. Pudotusta parvekkeelta oli yli 20 metriä. Hyppypatjaa ei olisi saatu parvekkeen alle ajoissa, eikä nostokurjella olisi päässyt riittävän lähelle asuntoa.

Tilanteessa jouduttiinkin turvautumaan viimeisenä keinona hihnaan, joka kiepautettiin henkilön kaulan ympäri.

Tällä voitiin varmistaa, ettei henkilö lipsahda nostaessa auttajien käsistä kokonaan.

Paikalla olleet viranomaiset tiedostivat, että hihnan käyttämiseen liittyi riskejä, mutta toisaalta putoaminen olisi ollut erittäin kohtalokasta.

Henkilö saatiin nostettua parvekkeen yli asuntoon. Hän sai paikalla ensihoitoa, minkä jälkeen hänet toimitettiin sairaalaan.

Poliisi on tietoinen, että tapauksesta on kuvattu video- ja kuvamateriaalia, jota on jaettu sosiaalisessa mediassa.

Poliisi muistuttaa, että materiaalia ei saa levittää henkilön yksityisyyden suojaamiseksi. Jakamalla voi syyllistyä rikokseen. Materiaali voi myös olla rankkaa katsottavaa esimerkiksi lapsille.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut