Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Epäilty moottoripyörävaras piiloutui roikkumalla 20 metriä korkealla parvekkeella, kieltäytyi avusta ja pelastettiin lopulta kaulaan laitetulla hihnalla

Jecaterina Mantsinen / STT

Epäillyn moottoripyörävarkauden tutkinta sai maanantai-iltana Vantaan Hakunilassa yllättävän käänteen, kun rikoksesta epäilty päätyi roikkumaan parvekkeelle. Itä-Uudenmaan poliisi kertoo, että poliisipartio oli menossa ottamaan epäiltyä kiinni kerrostalosta ja kun poliisi meni asuntoon, epäilty roikkui parvekkeen ulkopuolella yli 20 metrin korkeudessa.

Epäilty ei poliisin mukaan suostunut tulemaan parvekkeelle tai ottamaan apua vastaan. Epäilty veti kätensä takaisin, kun poliisipartio yritti nostaa hänet takaisin, tiedotteessa kerrotaan.

Asunnossa olleet ihmiset auttoivat poliisia epäillyn kiinnipitämisessä. Tilanne kesti poliisin mukaan useita minuutteja ja oli fyysisesti raskasta. Pelastuslaitos saapui paikalle, mutta hyppypatjaa ei olisi saatu parvekkeen alle riittävän aikaisin, eikä nostokurjella olisi päässyt tarpeeksi lähelle.

Poliisi kertoo, että viimeinen keino oli laittaa epäillyn kaulan ympärille hihna, jolla voitiin varmistaa, ettei tämä putoa nostettaessa. Nostaminen onnistui, ja epäilty sai paikalla ensiapua ja toimitettiin sairaalaan, poliisi kertoo.

Poliisi huomauttaa, että tapahtuneesta kuvattua materiaalia ei saa levittää sosiaalisessa mediassa. Jakamalla voi syyllistyä rikokseen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut