Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Venäjän Lavrov ja Yhdysvaltain Blinken tapaavat Reykjavikissa ensi viikolla

Venäjän ulkoministeri (kuvassa) ja hänen Yhdysvaltain vastinparinsa keskustelivat puhelimessa muun muassa maiden välisistä suhteista. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit ovat sopineet kahdenkeskisestä tapaamisesta ensi viikolla Islannin Reykjavikissa järjestettävässä Arktisen neuvoston kokouksessa.

Maiden väliset suhteet ovat huonoimmillaan vuosiin. Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on vetänyt edeltäjäänsä Donald Trumpia tiukempaa linjaa Venäjän suuntaan.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja hänen Yhdysvaltain vastinparinsa Antony Blinken sopivat kasvotusten tapaamisesta puhelimitse pidetyssä keskustelussa, jonka aiheena olivat muun muassa maiden väliset suhteet. Puheena oli myös muun muassa maiden presidenttien Bidenin ja Vladimir Putinin välille kaavailtu tapaaminen.

Islannin isännöimä Arktisen neuvoston kokous järjestetään torstaina 20. toukokuuta. Suomi on yksi neuvoston kahdeksasta jäsenvaltiosta.

Venäjä toimii neuvoston seuraavana puheenjohtajana kaudella 2021–23.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut