Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomen etelä- ja keskiosissa perjantaina lämmin kesäinen päivä, sade- ja ukkoskuurojen riski kasvaa

Helatorstai oli Suomen etelä- ja keskiosissa helteinen. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Ville Väänänen / STT

Perjantaiksi on vielä luvassa maan etelä- ja keskiosiin lämmin kesäinen päivä. Sade- ja ukkoskuurojen riski kasvaa varsinkin maan keskiosissa, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle.

Saarikallen mukaan lauantaiksi ja sunnuntaiksi on luvassa epävakaisempaa säätä ja lämpötilat jäävät 20 asteen tienoille.

Helatorstai oli Suomen etelä- ja keskiosissa helteinen. Kello viiden jälkeen alkuillasta helatorstain kärkilukema oli Ilmatieteen laitoksen mukaan Ylivieskan 28,7 astetta.

Ruohikkopalovaara on voimassa Etelä-Karjalan ja Pohjanmaan maakuntien välisen linjan pohjoispuolella Pohjois-Pohjanmaan länsiosaan saakka. Myös Pirkanmaalla on ruohikkopalovaroitus.

Ilmanlaatu paikoin heikentynyt Venäjän metsäpalojen vuoksi

Venäjältä on kulkeutunut Suomeen metsäpalojen aiheuttamaa savua, kertoi Ilmatieteen laitos Twitterissä torstaina. Siitä johtuen Suomessa on paikoittain havaittu välttävää ja myös huonoa ilmanlaatua.

– Kun katsoo ilmanlaatuhavaintoja, ilmanlaatu on alentunut Ilmatieteen laitoksen mittauspaikoilla. Se (savu) näkyy sellaisena autereisuutena. Eli vaikka taivas on selkeä, se ei ole aivan kirkas. Se on vähän sakean värinen, harmahtavan sävyinen, kun on enemmän pienhiukkasia ilmassa, Saarikalle kertoo.

Saarikallen mukaan lähipäiville luvattu sään epävakaisuus saattaa näkyä parantuneena ilmanlaatuna.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut