Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Airbnb: Edessä ennennäkemätön matkustusbuumi

Airbnb:n mukaan matkustamisessa näkyy merkkejä vahvasta noususta jo nyt. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT–AFP

Vuokrauspalvelu Airbnb ennustaa, että edessä on ennennäkemätön matkustusbuumi, kun koronakriisi ja sen tuomat rajoitukset väistyvät. Airbnb:n tulos painui tammi-maaliskuussa 1,2 miljardin dollarin (yhden miljardin euron) edestä tappiolle, pääosin kertaerien kuten lainanlyhennysten painamana.

Liikevaihto kuitenkin nousi, samoin varausten bruttoarvo ponnahti yli 50 prosentilla. Varausten keskihinta nousi 25 prosenttia ja oli 160 dollaria (132 euroa) päivältä. Asiakkaat varasivat aiempaa useammin kokonaisia asuntoja ja kaupunkien ulkopuolella sijaitsevia kalliimpia kohteita.

Yhtiön mukaan matkustamisessa näkyy merkkejä vahvasta noususta jo nyt. Jotkin muutokset jäävät pysyviksi, se ennakoi.

– Uskomme, että matkustamisessa nähdyt muutokset ovat pitkäaikaisia. Maailma ei palaa enää koskaan ennalleen, eikä matkustus palaa täysin samanlaiseksi kuin ennen, yhtiö totesi osavuosikatsauksessaan.

Airbnb:n mukaan pandemian aikana yhä useampi asiakas käytti palvelua pitempiin vuokrasuhteisiin. Lähes neljännes varauksista oli alkuvuonna vähintään 28 päivän pituisia, kun osuus oli 14 prosenttia vuonna 2019. Puolet varauksista tehtiin ainakin viikon mittaisille jaksoille.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut