Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Airbnb: Edessä ennennäkemätön matkustusbuumi

Vuokrauspalvelu Airbnb ennustaa, että edessä on ennennäkemätön matkustusbuumi, kun koronakriisi ja sen tuomat rajoitukset väistyvät. Airbnb:n tulos painui tammi-maaliskuussa 1,2 miljardin dollarin (yhden miljardin euron) edestä tappiolle, pääosin kertaerien kuten lainanlyhennysten painamana.

Liikevaihto kuitenkin nousi, samoin varausten bruttoarvo ponnahti yli 50 prosentilla. Varausten keskihinta nousi 25 prosenttia ja oli 160 dollaria (132 euroa) päivältä. Asiakkaat varasivat aiempaa useammin kokonaisia asuntoja ja kaupunkien ulkopuolella sijaitsevia kalliimpia kohteita.

Yhtiön mukaan matkustamisessa näkyy merkkejä vahvasta noususta jo nyt. Jotkin muutokset jäävät pysyviksi, se ennakoi.

– Uskomme, että matkustamisessa nähdyt muutokset ovat pitkäaikaisia. Maailma ei palaa enää koskaan ennalleen, eikä matkustus palaa täysin samanlaiseksi kuin ennen, yhtiö totesi osavuosikatsauksessaan.

Airbnb:n mukaan pandemian aikana yhä useampi asiakas käytti palvelua pitempiin vuokrasuhteisiin. Lähes neljännes varauksista oli alkuvuonna vähintään 28 päivän pituisia, kun osuus oli 14 prosenttia vuonna 2019. Puolet varauksista tehtiin ainakin viikon mittaisille jaksoille.