Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ainakin 12 kuoli moskeijan räjähdyksessä Afganistanissa, tulitauko rikkoutui

STT–AFP

Ainakin 12 ihmistä kuoli moskeijan räjähdyksessä Afganistanin pääkaupungin Kabulin lähettyvillä perjantaina. Lisäksi 15 ihmistä haavoittui, poliisi kertoo.

Maan hallinto ja äärijärjestö Taleban olivat sopineet tällä viikolla kolmen päivän tulitauosta Id al-Fitr -juhlan vuoksi. Moskeijaräjähdys oli ensimmäinen suuri välikohtaus tulitauon tultua voimaan torstaina.

Id al-Fitr päättää muslimien ramadan-paastoajan. Taleban julisti vastaavan tulitauon myös viime vuonna.

Väkivaltaisuudet ovat lisääntyneet viime viikkoina Afganistanissa. Viime viikon lauantaina yli 50 ihmistä kuoli ja toista sataa haavoittui pommi-iskuissa tyttökoulun lähellä Kabulin ulkopuolella.

Yhdysvaltojen on määrä vetää kaikki joukkonsa Afganistanista syyskuun 11. päivään mennessä. Maan on pelätty vaipuvan sen jälkeen entistä syvempään sekasortoon ja verenvuodatukseen.

Afganistanin viranomaiset kertoivat perjantaina Yhdysvaltojen vetäneen joukkonsa toiseksi suurimmasta sotilastukikohdasta maassa. Yhdysvaltojen ilmaiskuja tehtiin tukikohdasta vasta viime viikolla Afganistanin hallinnon tueksi Talebanin hyökkäystä vastaan.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut