Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskisuomalainen Oyj nousi Ilkka-Yhtymän suurimmaksi osakkeenomistajaksi – osuus seinäjokelaisesta pörssiyhtiöstä on lähes 12 prosenttia

Keskisuomalainen Oyj on noussut mediatalo Ilkka-Yhtymä Oyj:n suurimmaksi osakkeenomistajaksi. Se on ostanut seinäjokelaisen Ilkka-Yhtymän I-osakelajin osakkeita 203 409 kappaletta ja II-osakelajin osakkeita 599 245 kappaletta kokkolalaiselta KPK Yhtiöt Oyj:ltä.

Osakkeiden kauppahinta on 4 454 233 euroa.

Kaupan toteuduttua Keskisuomalainen Oyj:n omistus Ilkka-Yhtymässä kasvaa 11,78 prosenttiin. Toiseksi suurin omistaja on joensuulainen PunaMusta Media Oyj 10,27 prosentin osuudellaan.

– Meille tuli mahdollisuus ostaa hieman lisää Ilkka-Yhtymän osakkeita ja tartuimme tilaisuuteen. Ilkka-Yhtymä on hieno ja hyvin johdettu yhtiö, Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi kommentoi.

– Uskomme myös, että sijoitus on meille tuottoisa. Yhtiö on taseeltaan vahva ja erinomainen osingonmaksaja. Omistuksemme nousee nyt lähelle 12 prosenttia. Pyrimme olemaan tulevaisuudessakin rakentava ja aktiivinen osakkeenomistaja.

Kangaskorven mukaan Keskisuomalaisen omistusosuuden kasvattaminen jatkossa Ilkka-Yhtymässä ei ole poissuljettua.

– Meillä ei kuitenkaan ole asiassa aktiivisia suunnitelmia, hän kertoo.

Keskisuomalainen-konsernilla on yli 90 mediabrändiä. Konsernin liikevaihto oli viime vuonna 206,8 miljoonaa euroa. Ilkka-Yhtymän liikevaihto oli samana aikana 45,8 miljoonaa euroa.

Ilkka-Yhtymän roolia media-alan toimijana korostaa se, että se on Alma Median kolmanneksi suurin osakkeenomistaja 10,92 prosentin osuudellaan.

Keskisuomalainen-konserni kustantaa kuuttatoista 5–7-päiväistä lehteä ja digitaalista uutismediaa, 32:ta paikallislehteä sekä 35:ttä kaupunkilehteä.

5–7 päiväiset lehdet ovat Keskisuomalainen, Savon Sanomat, Iisalmen Sanomat, Etelä-Suomen Sanomat, Uusimaa, Keski-Uusimaa, Aamuposti, Länsi-Uusimaa, Itä-Häme, Warkauden Lehti, Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat, Länsi-Savo, Uutisvuoksi sekä Itä-Savo.

Paikallislehdet ilmestyvät 1–3 kertaa viikossa pääasiassa Savossa, Keski-Suomessa, Kaakkois-Suomessa, Kanta-Hämeessa ja Uudellamaalla.

Ammattilehtiä ovat Aromi, Shaker ja Evento. Näiden lisäksi aikakauslehtiä kustantavalla Omnipress Oy:llä on sopimusperusteisesti tuotettavanaan noin 20 asiakas- ja sidosryhmälehteä.

Konserniin kuuluu viisi sanomalehtipainoa. Ne sijaitsevat Jyväskylässä, Pieksämäellä, Tuusulassa, Lahdessa ja Kouvolassa. Lisäksi Lahdessa on Painotalo Plus Digital Oy:n arkkipaino.

Konserniin kuuluvat myös tutkimusyhtiö IROResearch Oy sekä tutkimuspalveluita tarjoava Tietoykkönen Oy.

Konsernilla on myös muita yhtiöitä, esimerkiksi osoitteetonta suoramainosjakeluliiketoimintaa harjoittava Suomen Suoramainonta Oy.