Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

HS-gallup: Enemmistö suomalaisista yhä tyytyväisiä pääministerin koronatoimiin – tyytyväisten määrä kuitenkin pienenee tasaisesti

Enemmistö suomalaisista eli 57 prosenttia on edelleen tyytyväisiä pääministeri Sanna Marinin (sd.) toimintaan koronapandemian hoidossa. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Enemmistö suomalaisista eli 57 prosenttia on edelleen tyytyväisiä pääministeri Sanna Marinin (sd.) toimintaan koronapandemian hoidossa, kertoo Helsingin Sanomien mielipidekysely.

Erittäin tai melko tyytyväisten määrä on kuitenkin pienentynyt jatkuvasti. HS on kysellyt kansalaisten arviota pääministerin toiminnasta tasaisin väliajoin pandemian alusta lähtien.

Suurimmillaan luottamus pääministerin koronatoimiin oli viime vuoden maaliskuussa, kun pandemia oli vasta alussa. Tuolloin 84 prosenttia oli joko erittäin tai melko tyytyväisiä Marinin toimintaan.

Nyt toukokuun kyselyssä vastaajista 19 prosenttia ilmoitti olevansa Marinin koronaotteisiin erittäin tyytyväisiä, 38 prosenttia melko tyytyväisiä. HS:n mukaan luvut ovat edelleen poliitikolle poikkeuksellisen hyviä, vaikka tyytymättömien joukko on kasvanut.

Vastaajista 19 prosenttia ei ollut Marinin toimintaan kovin tyytyväisiä ja 15 prosenttia sanoi, ettei ole lainkaan tyytyväinen.

Tutkimuksen toteutti Kantar TNS internetpaneelina. Siihen vastasi noin tuhat ihmistä. Tutkimustulosten virhemarginaali on koko aineiston tasolla noin 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut