Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Länsirannan juutalaissiirtokunnan synagogassa tuhoisa romahdus, kaksi kuoli ja toistasataa loukkaantui – paikallisviranomaisten mukaan rakennus oli vielä keskentekoinen, eikä siellä olisi saanut pitää tilaisuuksia

Onnettomuus tapahtui, kun synagogaan oli pakkautunut satoja ihmisiä juhlapäivän viettoon, kertoi Israelin media. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kaksi ihmistä kuoli ja toistasataa loukkaantui, kun synagogan katsomorakenteet romahtivat Länsirannalla Givat Zeevin juutalaissiirtokunnassa Jerusalemin pohjoispuolella sunnuntaina.

Pelastusviranomaisten mukaan sairaaloihin on kuljetettu useita ihmisiä, joilla oli vakavia vammoja, joten uhriluku voi vielä nousta.

The Times of Israel -lehden mukaan toinen kuolleista olisi 12-vuotias poika ja toinen 40-vuotias mies.

Onnettomuus tapahtui, kun synagogaan oli pakkautunut satoja ihmisiä juhlapäivän viettoon, kertoi Israelin media.

Paikallisviranomaiset ja poliisi syyttelivät sunnuntaina toisiaan siitä, kenen vika oli, että ilmeisesti vielä keskentekoiseen synagogaan päästettiin näin paljon ihmisiä.

– Päädyimme lopulta panemaan paikalle varoituskylttejä, joissa kerrottiin, että paikallisviranomaisten mukaan siellä ei saisi pitää mitään tapahtumia. Valitettavasti emme saaneet apua poliisilta, kertoi viranomaisia edustava Yossi Avrahami.

Jerusalemin alueen poliisipäällikkö Doron Turgeman puolestaan kertoi yleisradioyhtiö BBC :n mukaan paikallismedialle, että tapahtuman järjestäjät olivat toimineet ilman tarvittavia lupia, ja luvassa on kiinniottoja.

Viime kuun lopussa 45 ihmistä kuoli väentungoksessa Meronissa Pohjois-Israelissa, minne kymmenet tuhannet hasidijuutalaiset olivat kokoontuneet vuosittaiseen Lag B'omer -juhlaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut