Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yhdysvalloissa ketään ei aseteta syytteisiin poliisin ampuman Brownin kuolemasta

Ruumiinavauksen mukaan Brown kuoli kaulaan osuneen laukauksen seurauksena. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa ketään ei tulla asettamaan syytteisiin viime kuussa ammutun mustaihoisen Andrew Brownin ampumisesta. Pohjois-Carolinan osavaltiossa syyttäjä kuvaili viranomaisten käyttämää väkivaltaa oikeutetuksi ja tapahtumia traagisiksi.

Huhtikuussa seitsemän poliisia oli mennyt Brownin kodille tarkoituksenaan pidättää tämä epäiltynä huumerikoksesta. Viranomaisilla oli myös kotietsintälupa.

42-vuotiaan Brown oli autossaan kotinsa ulkopuolella poliisien saapuessa. Viranomaiset piirittävät aseistautuneina auton. Brown yritti paeta paikalta. 44 sekunnissa viranomaiset ampuivat 14 laukausta kohti autoa. Ruumiinavauksen mukaan Brown kuoli kaulaan osuneen laukauksen seurauksena.

Poliisiväkivalta ja rasismi ovat nousseet laajaan keskusteluun etenkin sen jälkeen, kun poliisi surmasi mustan George Floydin pidätystilanteessa. Floydin kuolema sytytti laajat rasismia vastustaneet Black Lives Matter -protestit.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut