Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hallitus sai eduskunnan luottamuksen – oppositio arvosteli kehysriihen talous- ja työllisyyspäätöksiä

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo moitti hallituksen puoliväliriihtä raskaaksi epäonnistumiseksi. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Hallitus on saanut eduskunnan luottamuksen äänin 106–75. Poissa oli 18 kansanedustajaa. Eduskunta äänesti hallituksen luottamuksesta eilisen välikysymyskeskustelun jälkeen.

Kokoomuksen, kristillisdemokraattien sekä Liike Nytin välikysymyksessä arvosteltiin hallitusta siitä, että se ei tehnyt kehysriihessä riittävästi päätöksiä, joilla olisi vakautettu taloutta ja lisätty työllisyyttä. Puolueiden mielestä hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus on uhattuna, koska hallitus ei tehnyt taloutta vakauttavia päätöksiä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo moitti hallituksen puoliväliriihtä raskaaksi epäonnistumiseksi eilisessä keskustelussa.

– Hallitus päätti kasvattaa julkisia menoja, lisätä velkaantumista ja korottaa veroja. Hallituksen päätöksissä ei ollut yhtään todellista työllisyystoimea, joka saisi yrittäjän palkkaamaan uusia työntekijöitä.

Perussuomalaiset jäi ulos muun opposition välikysymyksestä, koska puolue on eri linjoilla muun muassa työperäisen maahanmuuton lisäämisestä.

Oppositio on jättänyt tänä ja viime vuonna harvakseltaan välikysymyksiä koronaepidemian takia. Perussuomalaisten johdolla kyseenalaistettiin helmikuussa Suomen osallistuminen EU:n elpymispakettiin, ja syksyllä koko oppositio vaati vastauksia talous- ja työllisyyspäätöksistä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut