Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britannia, nolla pistettä – "Brexitin happamia pihlajanmarjoja", kirjoitti Daily Mail Euroviisuista

Viikonlopun Euroviisuissa pahnanpohjimmaiseksi jäi Britannia, joka ei onnistunut keräämään yhtäkään pistettä yleisöltä tai ammattilaisraadeilta.

Kyseessä oli Britannialle jo toinen perättäinen viisujen jumbosija.

– Brexitin happamia pihlajanmarjoja (sour grapes), muotoili Daily Mail -lehti otsikossaan.

– Illan äärimmäisin nöyryytys meni Britannian omalle James Newmanille, kirjoitti puolestaan Mirror .

Myös Sun -lehti ja Sunday Times kutsuivat tulosta nöyryytykseksi.

Lehdissä nostettiin esiin myös sosiaalisessa mediassa virinnyttä keskustelua äänestyksen poliittisuudesta. Osa katsojista pohti, oliko Britannian tuloksella jotain tekemistä sen EU-eron kanssa.

BBC :n mukaan maa on jäänyt kokonaan ilman pisteitä myös kerran aiemmin: vuonna 2003, kun edustajana oli Jemini kappaleella Cry Baby. Edellisen kerran Britannia on voittanut viisut vuonna 1997.

Nollatuloksen selvittyä Britannian edustaja James Newman otti viimeisen sijan vastaan naureskellen ja sai areenalla yleisöltä ja muilta kilpailijoita suuret suosionosoitukset.

Britannia on yksi Euroviisujen viidestä suurimmasta rahoittajamaasta, jotka pääsevät isäntämaan ohella suoraan viisujen finaaliin, kun muiden tie kulkee semifinaalien kautta. Tänä vuonna isoimmat rahoittajat sijoittuivat joko aivan kärkeen tai aivan pohjalle.

Saksa oli kolmella pisteellä toiseksi viimeinen ja Espanja kuudella pisteellä yhtä sijaa ylempänä. Toiseen päähän pistetaulukkoa sijoittuivat voittajamaa Italia ja toiseksi tullut Ranska.