Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Juuri nyt: Saarikko ja Kurvinen nimitetään uusiin ministeritehtäviin – suora lähetys tiedotustilaisuudesta on käynnissä

Uusi tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen sekä valtiovarainministeri Annika Saarikko kertovat ajatuksiaan torstaina tiedotustilaisuudessa. Mikko Stig/Lehtikuva
Tommi Salo

Tommi Salo

Hallituksen valtiovarainministeri ja tiede- ja kulttuuriministeri vaihtuvat tänään torstaina. Uusien ministerien tiedotustilaisuus järjestetään kello 11 alkaen Valtioneuvoston linnassa. Tiedotustilaisuutta pääsee seuraamaan tästä jutusta.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) on pyytänyt eroa ministerin tehtävästä, ja uudeksi valtiovarainministeriksi nimitetään tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.). Oikeustieteen maisteri, kansanedustaja Antti Kurvisesta (kesk.) tulee Saarikon seuraaja tiede- ja kulttuuriministerinä.

Ministerivaihdokset tapahtuvat torstaina kello 10.30 alkavassa presidentin esittelyssä Valtioneuvoston linnassa. Tasavallan presidentti osallistuu esittelyyn videoyhteyden välityksellä.

Heti presidentin esittelyn jälkeen pidettävässä ylimääräisessä valtioneuvoston yleisistunnossa ministeri Kurvinen vannoo virkavalan ja antaa tuomarinvakuutuksen.

Istunnossa käsitellään myös muun muassa ministerivaihdoksesta johtuvat muutokset ministereiden työnjakoon, ministerivaliokuntien ja -työryhmien kokoonpanoihin ja sijaisuuksiin sekä valtiosihteerinimitykset.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut