Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Eduskunnassa kovaa halua kieltää energiajuomat kokonaan alle 15-vuotiailta – "Tarvitsemme vahvoja keinoja lasten terveyden suojelemiseksi"

Energiajuomien myynnin ikärajat puhuttavat tasaisin väliajoin. Piia Kaipainen
Tommi Salo

Tommi Salo

Eduskunnan terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmä haluaa kieltää kokonaan energiajuomien myynnin alle 15-vuotiaille. Ryhmä on jättänyt kirjallisen kysymyksen myynnin kieltämiseksi.

– Energiajuomia markkinoidaan tänä päivänä erityisesti nuorille ja jopa lapsille. Tarvitsemme vahvoja keinoja lasten terveyden suojelemiseksi, eduskunnassa puoluerajat ylittävän terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen ryhmän puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) kertoo tiedotteessa.

Vastauksessaan ryhmälle maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) korosti, että nykylainsäädännön mukaan yksittäisten elintarvikkeiden myynnin rajoittaminen ei ole mahdollista, mutta maa- ja metsätalousministeriö on kannustanut kaupan ketjuja tekemään ravitsemussitoumuksen energiajuomien myynnin rajoittamisesta lapsille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittaa tällä hetkellä, että vähittäiskauppiaat rajoittaisivat energiajuomien myynnin yli 15-vuotiaille.

– Tämä on hyvä alku, mutta vahvempia toimia kaivataan. Esimerkiksi Kilpailu- ja kuluttajavirasto on todennut, että kilpailulainsäädäntö ei automaattisesti estä rajoittamasta jonkin tuoteryhmän myyntiä, jos se voidaan perustella kansanterveydellisillä syillä, ryhmän varapuheenjohtaja Sari Tanus (kd.) huomioi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut