Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yhdysvaltain ampuma-aseväkivaltauhrien määrä antoi virheellisen kuvan – STT:n kertomassa yhteismäärässä mukana myös muun muassa itsemurhat

STT

Viime lauantaina julkaistussa Yhdysvaltain ampuma-aseväkivaltaa käsittelevässä jutussa kerrottiin ampuma-aseväkivallan seurauksena kuolleiden lukumääristä virheellisesti. STT:n muotoilusta sai kuvan, että Yhdysvalloissa on tehty enemmän surmia ampuma-asein kuin mitä todellisuudessa on tapahtunut.

Jutun mukaan vuoden alusta perjantaihin 21.5. mennessä Yhdysvalloissa oli kuollut ampuma-aseväkivallan seurauksena yli 16 700 ihmistä ja haavoittunut yli 13 900. Lähteenä oli ampuma-aseväkivaltatapauksia tarkkailevan Gun Violence Archiven (GVA) seuranta.

STT:n siteeraama lukema antoi kuitenkin väärän kuvan, sillä GVA laskee yhteismäärään mukaan myös muun muassa tahattomat ampumatapaukset sekä itsemurhat. Näistä jälkimmäisen osuus kaikista kuolleista on yli puolet.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut