Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Juha Pylväästä keskustan eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja

Juha Pylväs edustaa Oulun vaalipiiriä ja on kotoisin Ylivieskasta Pohjois-Pohjanmaalta. -KOIVISTO EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Tapio Pellinen / STT

Keskustan eduskuntaryhmä kertoo valinneensa toisen kauden kansanedustajan Juha Pylvään, 50, eduskuntaryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Ryhmän mukaan valinta oli yksimielinen.

Pylväs edustaa Oulun vaalipiiriä ja on kotoisin Ylivieskasta Pohjois-Pohjanmaalta. Hän on myös Ylivieskan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja ammatiltaan kone- ja maatalousyrittäjä.

Ryhmän edellinen puheenjohtaja Antti Kurvinen nimitettiin torstaina tiede- ja kulttuuriministeriksi, koska edellinen tiede- ja kulttuuriministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko siirtyi valtiovarainministeriksi. Aiempi valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) palasi rivikansanedustajaksi.

Ensimmäisenä varapuheenjohtajana eduskuntaryhmässä jatkaa Eeva Kalli ja toisena Hanna-Leena Mattila.

Vuonna 2019 Pylväs kannatti Katri Kulmunia tämän käydessä kisaa keskustan puheenjohtajuudesta puolustusministeri Antti Kaikkosen kanssa. Vuonna 2020 Saarikon ja Kulmunin välillä käydyssä puheenjohtajakamppailussa Pylvästä ei kuitenkaan tukijalistalla enää ollut.

Eduskunnassa Pylväs kuuluu hallintovaliokuntaan ja valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaostoon sekä maatalousjaostoon.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut