Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi sai valmiiksi tutkinnan, jossa alaikäisiä tyttöjä epäillään salakuvatun koulun suihkussa

Poliisi on saanut valmiiksi tutkinnan, jossa alaikäisiä tyttöjä epäillään kuvatun salaa varsinaissuomalaisen koulun suihkutiloissa. Kahta ihmistä epäillään törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Asianomistajia jutussa on yhteensä 17. Poliisin mukaan tutkinnan aikana ei ole ilmennyt, että oppilaiden kuvia olisi levitetty eteenpäin.

Turun Sanomat uutisoi helmikuussa, että vasemmistoliiton Turun pormestariehdokkaana ollutta Sasu Haapasta epäillään rikoksesta, sillä hänen koneeltaan oli löytynyt suihkussa kuvattua materiaalia. Materiaalin kuvaamisesta oli epäiltynä toinen henkilö, lehti kertoi.

Epäillyt rikokset tapahtuivat Turun Sanomien mukaan pari vuotta sitten. Asiassa epäillään lehden mukaan myös Haapasen tuttavaa, joka työskenteli tuolloin kyseisessä koulussa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoi TS:n uutisen jälkeen olevan selvää, ettei Haapanen enää voi olla vasemmistoliiton kuntavaali- eikä pormestariehdokkaana.

Haapanen ei ole kommentoinut rikosepäilyä julkisesti, eikä STT ole tavoittanut häntä.

Poliisi kertoo tiedotteessaan nyt, että toisen epäillyn hallusta löytyi myös muutama video ja noin tuhat kuvaa lapsista, joita ei ole pystytty tunnistamaan. Tältä osin poliisi epäilee sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämistä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitoa.