Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kolumbian mielenosoitukset jatkuvat verisinä, neuvottelut eivät etene

Hallituksen vastaisia mielenosoituksia on järjestetty ympäri Kolumbiaa jo kuukauden ajan. Kuva on Bogotasta perjantailta. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kolumbian presidentti Ivan Duque kertoi varhain lauantaina Suomen aikaa lähettävänsä asevoimien joukkoja maan länsiosassa sijaitsevaan Caliin, jossa kuoli perjantaina ainakin kolme ihmistä hallituksen vastaisissa mielenosoituksissa. Mielenilmauksia on järjestetty ympäri Kolumbiaa jo kuukauden ajan.

Tuoreiden kuolemantapausten myötä kuolonuhrien määrä nousee virallisten tietojen mukaan 50:een. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan kuolleita olisi jo yli 60, loukkaantuneita toistasataa ja satakunta ihmistä olisi kadonnut.

Järjestön Etelä- ja Pohjois-Amerikan toiminnoista vastaava Jose Miguel Vivanco kehotti Duqueta ryhtymään nopeasti sellaisiin toimiin, joilla jännitteitä saadaan lievennettyä.

– Kolumbialaiset eivät enää tarvitse uusia vainajia surtavaksi, Vivanco kirjoitti Twitterissä.

Kaksi viikkoa sitten alkaneet presidentti Duquen ja kansallisen lakkokomitean väliset neuvottelut eivät ole tuottaneet tulosta. Lakkokomitea on yksi näkyvimmistä mielenosoitusryhmistä. Komitea edustaa useita ryhmiä, kuten alkuperäisväestöjä, ammattiliittoja, ympäristönsuojelijoita ja opiskelijoita.

Mielenosoittajat haluavat, että Duque tunnustaa asevoimien tekemät väärinkäytökset, kun taas presidentti haluaa mielenosoittajien laittavan lopun tiesuluille, jotka ovat estäneet kuljetukset useisiin kaupunkeihin.

Hallinto väittää, että vasemmistosissit ovat soluttautuneet mielenilmauksiin lietsoakseen väkivaltaa ja vandalismia.

Samaan aikaan koronaviruspandemia on koko ajan pahentunut maassa ja sairaaloiden vuodepaikat ovat loppumassa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut