Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Nigeriassa koulukaappaus – yli sata lasta viety, 11 päästetty vapaaksi

STT–AFP

Aseistautuneet miehet ovat kaapanneet lapsia koulusta Nigerian luoteisosassa, kertovat paikallinen poliisi ja asukkaat. Nigerin osavaltion hallinto kertoo Twitterissä, että koulussa oli kaappauksen aikaan parisataa lasta, mutta kaapattujen lasten määrä on toistaiseksi vahvistamatta.

Nimettömänä pysyttelevä koulun edustaja sanoo, että kaappaajat veivät mukanaan yli sata lasta, mutta päästivät myöhemmin vapaaksi pienimpiä, jotka ovat iältään 4–12-vuotiaita. Nigerin osavaltion viranomaiset kertoivat Twitterissä, että 11 lasta olisi vapautettu.

Osavaltion poliisin tiedottajan Wasiu Abiodun kertoi, että kaappaajat olivat saapuneet ensin moottoripyörillä Teginan kaupunkiin ja alkaneet ampua umpimähkään. Ampumisessa kuoli yksi kaupungin asukas ja toinen haavoittui. Sen jälkeen kaappaajat siirtyivät Salihu Tankon islamilaiselle koululle ja veivät lapsia mukanaan.

Kaappaus tapahtui vain päivä sen jälkeen, kun 14 yliopisto-opiskelijaa oli vapautettu Luoteis-Nigeriassa. Opiskelijoita pidettiin vangittuna 40 päivän ajan. Aseistetut jengit ovat terrorisoineet Luoteis- ja Keski-Nigeriaa ryöstämällä kyliä, varastamalla karjaa ja pakottamalla ihmisiä panttivangeiksi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut