Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Turvavälit eivät tiistaista lähtien ole enää pakollisia ulkona – HUSin infektiolääkäri IS:lle: "Ei se tarkoita sitä, että kaikkien on pakkauduttava ihan kiinni toisiinsa"

Jyväskylän uimahalliin jonotettiin turvavälein toukokuun alussa. Hanna Marjanen
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Suomessa korovirusepidemiaan liittyvä lähikontaktin määritelmä koskee jatkossa vain sisätiloja.

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti maanantaina, että muutos tulee voimaan kesäkuun alusta eli tiistaina.

Lähikontaktilla tarkoitetaan oleskelua sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä muista ihmisistä yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia muiden kanssa.

Muutoksen myötä ulkotapahtumien sekä urheilu- ja liikuntapalvelujen järjestäminen helpottuu., kun turvavälivelvoitteesta ulkona luovutaan. Samalla järjestämistä koskevien velvoitteiden valvominen helpottuu.

HUSin infektioylilääkäri Asko Järvinen toteaa Ilta-Sanomissa, että muutoksesta huolimatta ainakin metrin turvavälejä on syytä pitää jatkossakin, sillä ne tutkitusti suojaavat tartunnalta.

– Ei tämä (STM:n uusi linjaus) ole mikään kehotus kenellekään mennä toisen lähelle. Ei se tarkoita sitä, että kaikkien on pakkauduttava ihan kiinni toisiinsa, Järvinen sanoo IS:ssä.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut