Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Intian talous supistui rajusti koronan seurauksena

STT–AFP

Intian kansantalous kutistui 7,3 prosenttia vuoden 2020 alusta tämän vuoden maaliskuun loppuun, kertoo maan tilastoviranomainen. Kyseessä on ollut pahin taloustaantuma sitten Intian itsenäistymisen vuonna 1947.

Pandemian seurauksena noin 230 miljoonan intialaisen päivittäiset tulot laskivat alle köyhyysrajan, eli 375 rupian (4,25 euroa). Maan talous lähti pieneen nousuun viime vuoden lopulla kun koronarajoituksia purettiin, mutta takapakkia on tulossa, koska koronatartunnat räjähtivät käsiin huhti- ja toukokuussa.

Koronan toinen aalto on vaatinut yli 160 000 henkeä kahdeksan viikon aikana. Se on johtanut laajoihin rajoitustoimiin ja noin 7,3 miljoonaa ihmistä on menettänyt työpaikkansa pelkästään huhtikuun aikana. Vaikutukset ovat rajut maassa, jossa 90 prosentilla työvoimasta ei ole mitään sosiaali- tai työttömyysturvaa. Monet jäävät myös valtion hätäavun ulkopuolelle.

Pääministeri Narendra Modin hallitus ei toistaiseksi ole ilmoittanut mistään uusista elvytystoimista.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut