Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Riskimaista Lapin rajanylityspaikkojen kautta Suomeen tulevat terveystarkastukseen

Terveystarkastukset Lapin rajanylityspaikoilla eivät koske vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneitä lapsia. TIMO HEIKKALA / LEHTIKUVA

STT

Lapin rajanylityspaikoilla on osallistuttava tästä päivästä alkaen terveystarkastukseen, jos saapuu Suomeen koronatartuntojen riskimaasta. Pakollisen terveystarkastuksen kaikille riskimaista tuleville määräsi Lapin aluehallintovirasto.

Riskimaita ovat ne maat, joiden koronailmaantuvuus on suurempi kuin 25 tartuntaa sataatuhatta ihmistä kohden kahden viikon aikana. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilla on ajantasainen tieto siitä, mitkä maat ovat riskimaita.

Määräys terveystarkastuksista koskee Enontekiön, Inarin, Kemin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pellon, Rovaniemen, Sallan, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion rajanylityspaikkoja.

Tarkastukseen osallistutaan maahantulon jälkeen, ja sen järjestää kunta tai sairaanhoitopiiri.

Terveystarkastukset Lapin rajanylityspaikoilla eivät koske vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneitä lapsia. Samoin tarkastuksen välttävät ne, joilla on esittää negatiivinen tulos enintään 72 tuntia ennen maahantuloa otetusta koronavirustestistä tai luotettava todistus alle kuusi kuukautta sitten sairastetusta covid-19-viruksen infektiosta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut