Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kynällä oikeudessa itsemurhaa yrittänyt valkovenäläinen oppositioaktivisti palautettiin sairaalasta vankilaan

Valko-Venäjällä tuhansia opposition aktivisteja ja mielenosoittajia on pidätetty viime vuonna alkaneiden hallituksen vastaisten mielenosoitusten jälkeen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Itsemurhaa oikeudessa yrittänyt valkovenäläinen oppositioaktivisti Stepan Latypov, 41, on palautettu vankilaan, kertoi kansalaisoikeusjärjestö Viasna keskiviikkona.

Viasnan mukaan Latypov tuotiin oikeuteen mustelmilla ja häntä oli selvästi hakattu vankeudessa. Latypovia syytetään muun muassa poliisien vastustamisesta ja väkivaltaan yllyttämisestä.

Silminnäkijätietojen mukaan Latypov iski oikeudessa itseään niskaan terävällä esineellä, ilmeisesti kynällä. Hänet kuljetettiin oikeussalista sairaalaan, missä hänet leikattiin.

Viasnan mukaan Latypovin omaiset ovat saaneet yhteyden häneen ja ovat onnistuneet toimittamaan oppositioaktivistille paketin.

Tuhansia mielenosoittajia on pidätetty ja tuomittu vankilaan, ja vapaana olleet oppositiojohtajat ovat lähteneet maanpakoon sen jälkeen kun maassa alkoivat jatkuvat mielenosoitukset elokuun presidentinvaalien jälkeen.

Valko-Venäjää itsevaltaisesti johtava Aljaksandr Lukashenka valittiin vaaleissa kuudennelle kaudelle. Länsimaiden mukaan vaalit olivat vilpilliset.

––––––––

Korjattu klo 19.02: Kansalaisjärjestön nimi on Viasna, ei Visna kuten aiemmin kirjoitimme.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut