Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

THL: Koronatilanne on parantunut selvästi viime viikon aikana – koronarokotteen ensimmäisen annoksen saanut vajaat 46 prosenttia suomalaisista

Sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki huomauttaa, että koronatilanteessa voi vielä tulla takapakkia. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Antti Autio, Emmi Tilvis / STT

Koronatilanne on parantunut selvästi viimeisen viikon aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Viime viikolla uusia tapauksia todettiin 877, mikä on yli 400 tapausta vähemmän kuin edellisellä viikolla. Uusia koronatartuntoja on tänään todettu 143.

Uusien koronatapausten ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti oli kahden viimeksi kuluneen viikon aikana 36,6, kun edeltävän kahden viikon aikana ilmaantuvuus oli 52.

Toukokuun puolenvälin jälkeen covid-19-taudin vuoksi sairaalahoidossa olevia potilaita on ollut vähemmän. Myös tehohoitopotilaiden määrä on laskenut.

Eilen tehohoidossa oli 14 koronapotilasta, perusterveydenhuollon osastoilla 22 potilasta, ja erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla 43 potilasta. Yhteensä sairaalahoidossa oli 79 potilasta koronavirusinfektion vuoksi.

Vaikka tilanne on helpottamassa myös muualla Euroopassa, THL suosittelee tänä kesänä edelleen kotimaan matkailua ulkomaanmatkojen sijasta.

– Painotan malttia ja harkintaa, sanoo sosiaali- ja terveysministeriön johtaja Pasi Pohjola.

Takapakkia voi tulla

Sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki huomauttaa, että koronatilanteessa voi vielä tulla takapakkia.

Uusien aluehallintovirastoille annettujen ohjeiden mukaan leviämisvaiheessa ulkotilaisuudet ja ulkotilojen käyttö on mahdollista turvavälein. Sisätiloja koskevat tiukemmat rajoitukset.

Kiihtymisvaiheessa paino on lähikontaktin välttämisellä. Perustasolla korostuu perushygienia ja riittävät etäisyydet. Lähikontaktin välttämisvelvoite poistuu, mutta riittäviin etäisyyksiin kannustetaan.

Alueiden epidemiatilanteissa on edelleen suuria eroja. Pohjolan mukaan ilmaantuvuus on kuitenkin laskenut myös vaikeimmilla alueilla. Tilanne on parantunut etenkin Varsinais-Suomessa.

THL: Koronarokotteen ensimmäisen annoksen saanut yli 2,5 miljoonaa ihmistä

Koronarokotuksen ensimmäisen annoksen on saanut Suomessa nyt vajaat 46 prosenttia väestöstä eli yli 2,5 miljoonaa ihmistä, kertoo THL. Määrä on lisääntynyt eilisestä yli 35 000 rokotetulla.

Rokotteen molemmat annokset on saanut lähes 10 prosenttia väestöstä eli melkein 550 000 ihmistä. Toisen annoksen saaneiden määrä on lisääntynyt eilisestä yli 24 000 henkilöllä.

Viime viikolla tehtiin yli 120 000 koronavirustestiä, mikä on samaa tasoa kuin edellisellä viikolla. Positiivisten näytteiden osuus pienentyi, sillä niiden osuus oli 0,7 prosenttia. Viimeksi positiivisten näytteiden osuus kaikista otetuista näytteistä on ollut alle prosentin syyskuussa 2020 ennen epidemian kiihtymistä.

---

Päivitetty jutussa olleet, aamulla tiedotetut iilmaantuvuusluvut päivän koronakartan luvuiksi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut