Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Näissä seitsemässä maassa ei ole todettu yhtään koronatartuntaa – Mukana muun muassa Pohjois-Korea, jonka väitteitä mahdoton tarkistaa

Pohjois-Koreassa ei ole todettu yhtäkään koronavirustapausta, maa väittää toukokuun 20. päivä päivätyssä maailman terveysjärjestö WHO:n raportissa. Asiasta kertoi Iltalehti.

Pohjois-Korean mukaan maassa on testattu yli 28 000 ihmistä koronaviruksen varalta, mutta testituloksista yksikään ei ole maan mukaan ollut positiivinen. Pohjois-Korea raportoi itse maansa koronatilastot WHO:lle. Näin ollen lukujen todenperäisyyttä on käytännössä mahdoton tarkastaa.

IL kertoo, että WHO:n koronakartan mukaan myöskään Turkmenistanissa, Kiribatilla, Mikronesiassa, Tongassa, Tuvalulla tai Naurulla ei ole todettu ainoatakaan koronavirustartuntaa. Sama tilanne on myös itsehallinnollisilla Cookinsaarilla ja Niuessa sekä Amerikan Samoassa, Pitcairnsaarilla ja Saint Helenalla.

Listauksen maista Turkmenistanin koronalukujen paikkansapitävyyttä on epäilty jo aiemmin esimerkiksi siksi, että maalla on pitkä yhteinen raja vaikean koronaepidemian kanssa painineen Iranin kanssa, IL kertoo.