Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Putin sanoi haluavansa lämmittää suhteita Yhdysvaltoihin kun hän tapaa Bidenin

Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa parantaa Venäjän pahasti pakkaselle painuneita suhteita Yhdysvaltoihin kun hän tapaa kollegansa Joe Bidenin myöhemmin tässä kuussa Genevessä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjän presidentti Vladimir Putin haluaa parantaa Venäjän pahasti pakkaselle painuneita suhteita Yhdysvaltoihin kun hän tapaa kollegansa Joe Bidenin myöhemmin tässä kuussa Genevessä.

– Meillä ei ole erimielisyyksiä Yhdysvaltojen kanssa. Heilläkin on vain yksi: he haluavat hidastaa kehitystämme, minkä he ovat tunnustaneet julkisestikin, Putin sanoi puhuessaan talousfoorumissa Pietarissa.

Suhteiden lämmittämisen lisäksi tapaamisen asialistalla ovat Putinin mukaan aseriisunta, koronapandemia ja ympäristöasiat. Kummatkin maat ovat jo ennakolta ilmoittaneet, ettei tapaamisen odoteta tuovan mukanaan suuria läpimurtoja.

Putin ilmoitti myös, että Euroopan maiden tulisi maksaa Venäjän toimittamasta maakaasusta euroilla dollarien sijasta. Venäjä on yrittänyt kitkeä dollaritalouttaan siitä lähtien kun länsimaat asetti Venäjälle pakotteita maan liitettyä Krimin niemimaan itseensä vuonna 2014.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut