Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karjavarkaat tappoivat lähes 90 ihmistä Nigeriassa – hyökkäsivät yhteensä seitsemään kylään

Länsi-Afrikan Nigeriassa aseistautuneet karjavarkaat ovat tappaneet ainakin 88 ihmistä, kertoo poliisi uutistoimisto AFP:lle.

Moottoripyörillä liikkunut ryhmä oli tehnyt veritekojaan kaikkiaan seitsemässä kylässä Kebbin osavaltiossa. Asiasta kertoo osavaltion poliisin edustaja Nafiu Abubakar.

Hänen mukaansa tuhoja selvitellään vielä ja hyökkäyksessä mahdollisesti kuolleiden etsinnät jatkuvat edelleen. Alueelle lähetettiin poliiseja pysäyttämään mahdollisia uusia iskuja samalla, kun kylien asukkaat pakenivat kodeistaan.

Hyökkääjien uskotaan iskeneen naapuriosavaltioista Zamfarasta tai Nigeristä, joissa rikollisilla tiedetään olevan leirejä.

Huhtikuussa samaisella alueella kuoli yhdeksän poliisia laukaustenvaihdossa asemiesten kanssa. Asiasta AFP:lle tuolloin kertonut Abubakar sanoi asemiesten tunkeutuneen lähialueen kylään varastaakseen karjaa.

Nigerian luoteis- ja keskiosissa liikkuu rikollisjoukkoja, jotka ryöstelevät kylissä ja tappavat niiden asukkaat tai vaihtoehtoisesti kaappaavat heidät lunnaiden toivossa.

Jengit ovat viime aikoina tehneet hyökkäyksiä kouluihin ja kaapanneet satoja oppilaita saadakseen lunnaita viranomaisilta ja perheiltä.

Rikollisjengit eivät toimi ideologisten lähtökohtien pohjalta, vaan niiden motiivit ovat taloudellisia. Nigeriassa on kuitenkin esiintynyt kasvavaa huolta siitä, että jengeihin olisi soluttautunut jihadisteja, jotka ovat jo 12 vuoden ajan kapinoineet maan koillisosassa.