Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yle: Reima lopettaa yhteistyön kiinalaisyrityksen kanssa, joka yhdistettiin Ylen selvityksessä mahdolliseen pakkotyöhön

Reima oli Ylen mukaan tilannut tuotteita alihankkijalta, jolla on tehdas myös Xinjiangin maakunnassa. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Emmi Tilvis / STT

Suomalaisyritys Reima kertoi Ylelle lopettavansa yhteistyön Xinjiangiin kytkeytyvän kiinalaisyrityksen kanssa sen jälkeen, kun Yle oli julkaissut selvityksen suomalaisyritysten käyttämien alihankkijoiden yhteyksistä mahdolliseen uiguurien pakkotyöhön.

Ylen mukaan Reima oli tilannut Haoyuanpeng -nimisen alihankkijan tuotteita Itä-Kiinasta. Alihankkijalla on tehdas myös Xinjiangin maakunnassa, jossa Kiinan hallinto sortaa uiguuri-vähemmistöä. Uiguureja on pakotettu luopumaan islaminuskosta ja lähetetty uudelleenkoulutusleireille sekä pakkotyöhön tehtaisiin.

Todisteita uiguurien pakkotyöstä on vaikeaa löytää, koska Kiinan viranomaiset estävät vapaan liikkumisen alueella. Tutkijoiden mukaan tekstiilien valmistaminen Xinjiangin maakunnassa antaa viitteitä yhteyksistä pakkotyöhön.

Ylen selvityksen mukaan Lidl käyttää kahta Xinjiangissa toimivaa tehdasta. Lidl kertoi Ylelle, ettei se aio tilata tuotteita Xinjiangista toistaiseksi, muttei vielä tiedä, miten aikoo toimia jatkossa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut