Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

AFP: Äärijärjestö Boko Haramin johtaja kuollut Nigeriassa käydyssä tulitaistelussa

Boko Haram ei ole vielä virallisesti kommentoinut johtajansa väitettyä kuolemaa, ja Nigerian armeija on sanonut tutkivansa väitteen todenperäisyyttä. AFP / LEHTIKUVA

STT

Nigerialaisen äärijärjestö Boko Haramin johtaja Abubakar Shekau surmasi itsensä kilpailevien jihadistien ISWAP-ryhmän kanssa käydyssä taistelussa, kertoo uutistoimisto AFP, joka sai haltuunsa asian vahvistavan ääniviestin ISWAP-ryhmältä.

Tiedot Shekaun kuolemasta lähtivät liikkeelle alun perin kaksi viikkoa sitten. Boko Haram ei ole vielä virallisesti kommentoinut asiaa, ja Nigerian armeija on sanonut tutkivansa väitteen todenperäisyyttä.

ISWAP:n päiväämättömän viestin mukaan Shekau räjäytti itsensä. AFP sai viestin samalta lähteeltä, joka on välittänyt uutistoimistolle ryhmän aiempia tiedonantoja.

Uutistoimiston mukaan Shekaun kuolema merkitsisi olennaista muutosta jihadistisessa toiminnassa Nigeriassa. 12 vuoden aikana maan koillisosissa kaksi miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan jihadistiliikkeitä ja yli 40 000 ihmistä on surmattu.

ISWAP irtaantui Boko Haramista vuonna 2016. Viimeisen kahden vuoden aikana ISWAP on kasvattanut valta-asemaansa alueella. Se on tehnyt muun muassa laajoja iskuja Nigerian armeijaa vastaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut