Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakistanissa kymmeniä on kuollut junan suistuttua vastaan tulevan raiteille

Pakistanissa yli 30 ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut junaonnettomuudessa, kertovat paikallisviranomaiset. Rautateistä vastaavan viranomaisen edustajan mukaan toinen juna törmäsi aiemmin raiteiltaan suistuneen junan vaunuihin.

Törmänneen junan raunioissa on edelleen jumissa tuntematon määrä ihmisiä. Viranomaiset ovat kertoneet pelastajien nyt turvautuvan erityisvälineisiin, jotta jumiin jääneitä ihmisiä päästään pelastamaan. Onnettomuuspaikka sijaitsee syrjäisellä alueella, mikä hidastaa pelastustöitä.

Ainakin kuusi junavaunua on tuhoutunut. Televisiossa näytetyssä videokuvassa onnettomuuspaikalla näkyy ruhjoutunut juna, ja useita vihreitä vaunuja makaa maassa kyljellään.

Viranomaisten mukaan Karachista Sargodhaan matkalla ollut juna oli suistunut raiteiltaan ennen aamunkoittoa ja levinnyt raiteelle, jota Rawalpindista saapunut juna oli kulkenut toiseen suuntaan.

Tällä hetkellä tarkka uhrimäärä on paikallisen poliisin mukaan 34, mutta kuolleita voi edelleen löytyä lisää. Paikallisten medioiden jakamissa videoissa näkyy, että onnettomuuspaikalle on kokoontunut joukoittain ihmisiä, jotka ovat kiipeilleet ruhjoutuneiden vaunujen päälle etsiäkseen ruumiita ja eloonjääneitä.

Pelastustöihin on lähetetty apuun muun muassa Pakistanin sotilaita läheisistä tukikohdista.

Pääministeri lupaa perusteellisen tutkinnan

Pääministeri Imran Khan kertoo Twitterissä olevansa onnettomuudesta järkyttynyt ja määräävänsä perusteellisen tutkinnan rautateiden turvallisuusongelmista.

Rautatieonnettomuudet ovat tavallisia Pakistanissa, joka peri aikoinaan tuhansia kilometrejä rautateitä ja junia vapauduttuaan Britannian vallasta. Raideverkosto on kuitenkin heikentynyt vuosikymmenten aikana muun muassa korruption, puutteellisen ylläpidon ja vähäisten investointien vuoksi.

Lokakuussa 2019 ainakin 75 ihmistä kuoli, kun Karachista Rawalpindiin matkalla ollut juna syttyi tuleen. Vuonna 2016 kaksi junaa törmäsi Karachissa, ja 21 ihmistä sai surmansa.

Vuonna 1990 yli 300 ihmistä kuoli ja 700 loukkaantui, kun liian täyteen ahdettu, 16-vaunuinen juna törmäsi paikallaan olleeseen rahtijunaan lähellä Sukkurin kaupunkia.