Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Poliisitarkastaja jyrähtää: tämä yleinen tapa käyttää kännykkää on laiton – puhelinta voi silti näpertää autossa näillä ehdoilla

Ajoneuvon kuljettaja saa käyttää kännykkäänsä liikenteessä tietyin ehdoin. Sami Saarenpää
Emmi Julkunen

Emmi Julkunen

Matkapuhelimen käyttäminen kulkuneuvoa ajaessa on laitonta myös kaiuttimen kautta, jos puhelin on samalla kädessä. Asiasta muistuttaa Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Kallio Twitter-tilillään.

– Moni autoilija yrittää selkeästi toimia laillisesti ja puhuu kännykkäänsä puhelimen kaiuttimen kautta pitäen sitä kuitenkin kädessään. Kädessä pitäminen valitettavasti vesittää hyvän tarkoituksen ja toimintamalli on laiton, poliisitarkastaja Kallio muistuttaa.

Twiittiin on nostettu kuvakaappaus tieliikennelain pykälästä.

Lain mukaan moottoriajoneuvon kuljettaja ei saa ajon aikana käyttää viestintävälinettä siten, että hän pitää sitä kädessään. Lisäksi ajoneuvossa eri saa käyttää teknistä laitetta siten, että sen käyttäminen haittaa tai vaarantaa ajoneuvolla ajamista. Häiritsevän käytön kielto koskee myös pyöräilijöitä.

Vuosi sitten uudistunut tieliikennelaki vapautti teknisten laitteiden käyttöä siten, että nykyään niiden käyttö sallitaan ajoneuvon ollessa pysähdyksissä esimerkiksi liikennevaloissa tai muun liikenteen seisahtumisen takia. Käyttö ei kuitenkaan saa haitata tulevaan liikennetilanteeseen valmistumista.

Aiemmin kännykän käyttö liikennevaloissa oli kiellettyä ilman hands free - laitetta.

Kallion Twiitistä uutisoi ensimmäisenä Verkkouutiset.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut