Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sairauspäivärahahakemusten käsittelyajat ovat pidentyneet Kelassa

Ruuhkan odotetaan hellittävän lähiviikkoina. -KOIVISTO ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA

Eevi Heikkinen / STT

Sairauspäivärahahakemusten käsittelyyn kuluu Kelassa tällä hetkellä keskimäärin 25 päivää tavoitteena olevan noin 21 päivän sijasta.

Ruuhka koskee sairauspäivärahaa, osasairauspäivärahaa ja tartuntatautipäivärahaa.

– Hakijoiden kannattaa varautua siihen, että hakemuksen käsittely kestää 10–40 päivää. Sairauspäivärahan ja tartuntatautipäivärahan hakemuksia on tällä hetkellä ratkaistavina yhteensä noin 55 000, kertoo etuusjohtaja Antti Jussila Kelan tiedotteessa.

Suurin syy käsittelyaikojen pidentymiseen on tartuntatautipäivärahahakemusten suuri määrä. Kelaan on tullut tänä vuonna jo yli 84 000 tartuntatautipäivärahahakemusta. Ennen koronaepidemiaa hakemuksia tuli joitakin satoja vuodessa.

Ruuhkan odotetaan hellittävän lähiviikkoina. Sairauspäiväraha- ja tartuntatautipäivärahahakemusten käsittelyyn rekrytoitiin 60 uutta asiantuntijaa toukokuun alussa.

Jussila kuitenkin arvioi, että lähestyvä lomakausi vaikuttaa siten, ettei ruuhkaa täysin saada purettua kesän aikana.

Iso osa sairauspäiväraha- ja tartuntatautipäivärahahakemuksista tulee työnantajilta, jotka maksavat työntekijöille palkkaa sairausloman tai koronakaranteenin ajalta. Kela maksaa sairauspäivärahan työnantajille.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut