Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Abortista vankilaan tuomittu nainen vapautui El Salvadorissa lähes yhdeksän vuoden jälkeen

Keski-Amerikassa El Salvadorissa abortin tekemisestä vankilaan tuomittu Sara Rogel vapautui maanantaina lähes yhdeksän vuoden vankeuden jälkeen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Keski-Amerikassa El Salvadorissa abortin tekemisestä vankilaan tuomittu nainen vapautui maanantaina lähes yhdeksän vuoden vankeuden jälkeen.

Nyt 28-vuotias Sara Rogel oli 20-vuotias ja kahdeksannella kuulla raskaana, kun hän liukastui ja kaatui pestessään pyykkiä. Perhe löysi hänet tajuttomana ja vei hänet sairaalaan, jossa viranomaiset ottivat hänet kiinni epäiltynä abortin tekemisestä.

Tuomioistuin piti Rogelia syyllisenä törkeään henkirikokseen ja tuomitsi hänet 30 vuodeksi vankeuteen. Rogelin asianajajat kuitenkin auttoivat myöhemmin lyhentämään tuomion kymmeneksi vuodeksi, jolloin vapautumispäivä olisi ollut ensi vuoden lokakuussa.

Ehdonalaiseen vapautunut Rogel ei saa poistua maasta ja hänen on käytävä terapiassa.

Konservatiivisessa ja katolisessa El Salvadorissa abortti on kielletty kaikissa tilanteissa. Tuomiot voivat olla jopa 50-vuotisia.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut