Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Trumpetisti Verneri Pohjola ja koloratuurisopraano Anu Komsi ehdolla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajaksi

Koloratuurisopraano Anu Komsi on yksi ehdokkaista Pohjoismaiden neuvoston tämän vuoden musiikkipalkinnon saajaksi. JUKKA RITOLA / LEHTIKUVA

Iiro-Matti Nieminen, Eevi Heikkinen / STT

Trumpetisti Verneri Pohjola ja koloratuurisopraano Anu Komsi ovat ehdolla Pohjoismaiden neuvoston tämän vuoden musiikkipalkinnon saajaksi. Ehdolla on myös ahvenanmaalaislähtöinen kitaristi ja säveltäjä Peter Hägerstrand.

Palkintoa tavoittelee 13 artistia ja yhtyettä. Ehdokkaat edustavat pohjoismaisen musiikin koko kirjoa oopperasta ja klassisesta musiikista jazziin, kansanmusiikkiin sekä pop- ja housemusiikkiin, neuvosto kertoo verkkosivuillaan.

Palkinnonsaaja julkistetaan Kööpenhaminassa 2. marraskuuta. Voittaja saa Nordlys-palkintopatsaan sekä 300 000 Tanskan kruunua eli noin 40 000 euroa.

Palkinnonsaajan päättää Pohjoismaiden ministerineuvoston nimittämä pohjoismainen palkintolautakunta. Lautakunnassa on jäsen kustakin viidestä Pohjoismaasta.

Vuodesta 1965 lähtien jaetulla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnolla palkitaan korkeatasoista luovaa ja esittävää säveltaidetta. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi elossa olevan pohjoismaisen säveltäjän teokselle ja joka toinen vuosi muusikolle tai esiintyjäryhmälle.

Viime vuonna palkinnon sai suomalainen säveltäjä Sampo Haapamäki teoksestaan Konsertto neljäsosasävelaskelpianolle ja kamariorkesterille.

Musiikkipalkinnon ehdokkaina ja saajina on ollut aiempina vuosina muitakin tunnettuja nimiä, kuten kotimainen säveltäjä Kaija Saariaho ja islantilainen Björk.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut