Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Macronia lyötiin kasvoihin pikkukylässä Kaakkois-Ranskassa

Macron matkustaa ympäri maata seuraavien kahden kuukauden aikana tapaamassa ihmisiä kiertueella, jonka tarkoituksena on Macronin mukaan "tunnustella kansakunnan pulssia". AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskan presidenttiä Emmanuel Macronia läpsäistiin tiistaina kasvoihin, kun hän meni tapaamaan väkijoukkoa Tain-l'Hermitagen kylässä Dromen alueella Kaakkois-Ranskassa.

Macronin turvamiehet ryntäsivät nopeasti väliin ja taltuttivat miehen. Kaksi ihmistä otettiin kiinni tapauksen vuoksi.

Paikallisviranomaisten mukaan Macron oli palaamassa autoonsa kouluvierailulta, kun hän kääntyikin tapaamaan tervehdyksiä mellakka-aidan takaa huutaneita ihmisiä. Kun Macron lähestyi joukkoa, häntä lyötiin kasvoihin.

Macron sanoi myöhemmin lehtihaastattelussa, että hän on hyvässä kunnossa eikä aio lopettaa ihmisten tapaamista tapauksen vuoksi.

– Tämä yksittäinen tapaus on pantava oikeisiin mittasuhteisiin. Emme saa antaa yksittäisten tapauksien ja ääriväkivaltaisten ihmisten kaapata julkista keskustelua: he eivät ansaitse sitä, Macron sanoi.

Macronin uskotaan tavoittelevan toista kautta ensi vuoden presidentinvaaleissa. Mielipidemittausten mukaan hän johtaa niukasti äärioikeiston Marine Le Peniä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut