Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen Uutiset: Perussuomalaiset tekee tutkintapyynnön poliisille vaalimainostensa poistamisesta

Perussuomalaiset tekee poliisille tutkintapyynnön siitä, että Helsingin kaupungin liikennelaitos päätti maanantaina poistaa perussuomalaisten asuntojono-vaalimainokset. Asiasta kertoo Suomen Uutiset .

Julkaisun mukaan perussuomalaiset perustelee tutkintapyyntöä muun muassa sillä, että päätös poistaa mainokset on julkisen vallan käyttämistä ja se rajoittaa sananvapautta.

Ulkomainosyhtiö JCDecaux ja HKL päättivät maanantaina poistaa katukuvasta paheksuntaa herättäneet perussuomalaisten vaalimainokset, joiden katsottiin vihjaavan maahanmuuttajien suosimiseen Helsingin vuokra-asuntojen asukasvalinnoissa. Mainos oli esillä ainakin Helsingin julkisen liikenteen pysäkeillä.

Suomen Uutiset on perussuomalaisen puolueen ylläpitämä verkossa toimiva uutispalvelu ja perussuomalaisten äänenkannattaja.

Hekan mukaan mainos sisälsi väärää tietoa

JCDecaux-yhtiön toimitusjohtaja Klaus Kuhanen perusteli päätöstä STT:lle maanantaina sanoen, että HKL:n ja JCDecaux'n sopimus kieltää yleistä paheksuntaa herättävät mainokset, mainonnan tulee noudattaa mainonnan eettisiä sääntöjä ja mainonta ei saa olla harhaanjohtavaa.

Helsingin kaupungin vuokra-asuntoyhtiö Heka kertoi aiemmin STT:lle pyytäneensä jo viime torstaina perussuomalaisten piirijärjestöä poistamaan mainokset. Toimitusjohtaja Jaana Närön mukaan yhtiö sai perussuomalaisilta maanantaina vastauksen, jonka mukaan mainoksia ei poisteta. Heka katsoi, että mainos sisälsi väärää ja harhaanjohtavaa tietoa.