Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Akava irtautuu Palkansaajien tutkimuslaitoksen kannatusyhdistyksestä

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder. IRENE STACHON / LEHTIKUVA

Nina Törnudd / STT

Akava eroaa Palkansaajien tutkimuslaitoksen (PT) kannatusyhdistyksestä ja ryhtyy kehittämään omaa tiedontuotantoaan Akava Worksissa. Asiasta päätti Akavan hallitus tiistaina.

Ero tulee voimaan ensi vuoden alussa. Jatkossa Akava tekee Palkansaajien tutkimuslaitoksen kanssa yhteistyötä joko toimeksiantoina tai yhteistyöhankkeina.

– Edunvalvontamme perustuu tutkittuun tietoon ja Akava Works on varsin lyhyessä ajassa vakiinnuttanut asemansa Akava-yhteisössä, sanoo Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder tiedotteessa.

Akava Works tuottaa muun muassa kuukausittaisia lomautus- ja työttömyyskatsauksia, talousennusteita ja selvityksiä, viimeksi maalittamisen kriminalisoinnista sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnasta.

Akavan viestintäjohtaja Jyrki Kemppainen sanoo Akava Worksin käsittelevän erityisesti korkeakoulutettujen ja akavalaisten kannalta tärkeitä työelämäaiheita ja yhteiskunnallisia kysymyksiä. Syksyllä teemaksi nousee työhyvinvointi, josta Akava Works tekee yhteistyötä useiden kumppanien kanssa.

PT:n kannatusyhdistykseen kuuluvat nykyään Akavan lisäksi keskusjärjestöt SAK ja STTK sekä parikymmentä ammattiliittoa, joukossa akavalaiset Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko sekä Ylemmät Toimihenkilöt YTN.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut