Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Huulipekarit saivat ensimmäisen porsaan Korkeasaaressa

Huulipekarit ovat saaneet ensimmäisen poikasensa Korkeasaaressa. Porsas on nyt viikon vanha ja lisää poikasia odotellaan vielä lauman toiselta emakolta. / Annika Sorjonen / Korkeasaari Zoo handout / Annika Sorjonen / Korkeasaari Zoo / LEHTIKUVA

STT

Korkeasaaren eläintarhan huulipekarit ovat saaneet ensimmäisen poikasensa. Porsas on nyt viikon vanha, Korkeasaari kertoo tiedotteessaan. Eläintenhoitajat huomasivat yllätyksekseen poikasen viime viikon maanantaina.

Reilu vuosi sitten Korkeasaareen muuttaneiden pekareiden ensimmäistä porsimista odotettiin kesä–heinäkuulle.

– Rauhoitimme sisätilan emon ja porsaan käyttöön, jotta ne saivat olla alkuun kahdestaan. Ulkoilun alettua molemmat emakot suojelivat poikasta ja naksuttivat hampaitaan uhkaavasti karjun tullessa lähelle. Nyt lauma vartioi poikasta yhdessä. Toivomme porsaan saavan leikkikavereita, sillä lauman toinenkin emakko on todennäköisesti kantava, kertoo eläintenhoitaja Cindy Laitinen tiedotteessa.

Korkeasaaressa on kolme aikuista pekaria, kaksi emakkoa ja yksi karju.

Pekarit ovat sikojen pienikokoisia sukulaisia. Luonnossa niitä elää Etelä-Amerikan pohjoisosissa ja Väli-Amerikassa. Pekarit saavat kerrallaan yhdestä kolmeen poikasta. Huulipekari luokitellaan vaarantuneeksi lajiksi.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut