Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronan esiintyvyys laskee yhä, tänään 93 tartuntaa – ulkomailta tulleiden tartuntojen osuus kaksinkertaistunut

Koronavirustartuntojen määrät ovat laskussa, ja valtaosalla alueista tartuntoja todetaan vähän, THL kertoo tiedotteessaan. Suomen eteläosissa Covid-19-tapausten ilmaantuvuus on paikoin suurempi kuin muualla maassa. Epidemia on kuitenkin edelleen rauhoittunut myös tiheään asutuilla alueilla.

Tänään Suomessa raportoidaan 93 uutta koronavirustartuntaa.

Viikolla 22 (31.5.–6.6.) tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 716 uutta tapausta. Se on vajaat 200 tapausta vähemmän kuin edellisellä viikolla, jolloin tapauksia ilmoitettiin 888.

Ilmaantuvuus on miltei puolittunut kuukauden aikana, 49:stä 28:aan.

Suurin osa alueista on epidemian perustasolla. Leviämisvaiheessa olivat keskiviikkona Helsingin ja Uudenmaan (HUS), Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirit ja kiihtymisvaiheessa Keski-Pohjanmaan ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirit.

Viime viikolla uusista tartunnoista neljännes todettiin henkilöillä, jotka olivat tartunnan toteamishetkellä karanteenissa.

Ulkomailta saatujen tartuntojen osuus uusista tartunnoista on kasvanut. Viime viikolla niiden osuus oli 16 prosenttia ja edeltävällä viikolla 7,5 prosenttia. Jatkotartunnat on kuitenkin pystytty estämään hyvin.

Kotimaassa saaduista tartunnoista 60 prosentissa tartunnanlähde saatiin selvitettyä. Karanteeniin asetettiin noin 3 500 henkilöä.

Sairaalahoidossa Covid-19-potilaita oli keskiviikkona yhteensä 58. Perusterveydenhuollon osastoilla oli 12, erikoissairaanhoidon osastoilla 39 ja tehohoidossa seitsemän potilasta. Kuukauden aikana potilasmäärät ovat jatkuvasti pienentyneet ja uusien erikoissairaanhoidon hoitojaksojen määrän ennustetaan edelleen laskevan ensi viikolla.

Tautiin liittyviä kuolemia oli keskiviikkona raportoitu yhteensä 964.

Koko maassa noin 48 prosenttia väestöstä on saanut yhden rokoteannoksen ja 12 prosenttia toisen annoksen.