Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Pormestari Jan Vapaavuori haluaa Kruunusillat-hankkeen kasvaneista kustannuksista selvityksen

Pormestari Jan Vapaavuori on käynnistänyt selvityksen Kruunusillat-hankkeen kustannuksista. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

Minja Viitanen / STT

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) käynnistää Kruunusillat-hankkeen kustannuksista erityisselvityksen, jossa tarkastellaan hankkeen kustannusten radikaalia kasvua ja päätöksentekoprosessia.

Kruunusillat-hankkeen päivittyneet kustannukset ovat nousseet 550 miljoonaan euroon aiemmin valtuuston hyväksymän 380 miljoonan euron sijaan.

Kruunusillat-hankkeeseen liittyvät hankkeet huomioiden kustannusarvio on kokonaisuudessaan noussut valtuustolle vuonna 2016 esitetystä 430 miljoonan eurosta lähes 800 miljoonaan euroon.

Liittyvät hankkeet ovat rakennustöitä, jotka eivät ole raitiotien rakentamista, mutta niiden rakentaminen on kuitenkin aikataulutettava samaan yhteyteen raitiotien rakentamisen kanssa. Vuonna 2016 päätöstä tehtäessä todettiin, että raitiotiehankkeen rakentamiseksi toteutetaan siihen liittyviä hankkeita Kruunuvuorenrannassa, Kalasatamassa ja Hakaniemi–Keskusta-alueella. Näiden kustannuksiksi arvioitiin tuolloin noin 50 miljoonaa euroa.

Vapaavuoren mukaan syyt muuttuneisiin kustannuksiin on perattava huolellisesti.

– On täysin kestämätöntä, että isojen liikenne- ja rakennushankkeiden kustannukset kohoavat näin dramaattisesti. Kruunusillat-hankkeessa ylitysennuste vastaa jo tässä vaiheessa, ennen kuin varsinainen hanke on edes käynnistynyt, keskikokoisen suomalaisen kunnan vuosibudjettia. Teemasta on puhuttu jo vuosia, mutta silti näinkin holtittomia tapauksia edelleen ilmenee, pormestari Vapaavuori sanoo Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Kruunusillat-raitiotie yhdistää Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman keskustaan. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa syksyllä 2021. Tavoitteena on käynnistää matkustajaliikenne vuonna 2027.

Selvityksen laatii ulkopuolinen KPMG .

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut