Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Dieselgate laajenee entisestään: Peugeotia uhkaa syyte Ranskassa

Peugeotia tutkitaan epäillyistä kuluttajapetoksista, jotka liittyvät dieselajoneuvojen myyntiin Ranskassa vuosien 2009 ja 2015 välillä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Ranskalaista autonvalmistajaa Peugeotia uhkaa syyte epäillystä päästöhuijauksesta Ranskassa, kertoo Peugeotin emoyhtiö Stellantis . Peugeotia tutkitaan epäillyistä kuluttajapetoksista, jotka liittyvät dieselajoneuvojen myyntiin Ranskassa vuosien 2009 ja 2015 välillä.

Lisäksi kahden muun Stellantisin tytäryhtiön, Citroenin ja FCA Italyn , edustajat on kutsuttu oikeuden eteen osana samaa tutkintaa, Stellantis kertoo.

– Yhtiöt vakaasti uskovat, että niiden päästökontrollijärjestelmät täyttivät kaikki vaatimukset kulloisenakin ajankohtana ja täyttävät ne edelleen, Stellantis sanoi lausunnossaan.

Aiemmin tällä viikolla sekä saksalainen autonvalmistaja Volkswagen että ranskalainen Renault kertoivat, että niitä vastaan on nostettu syytteet epäillyistä päästöhuijauksista Ranskassa.

Dieselgate-nimellä tunnettu päästöhuijausskandaali sai alkunsa vuonna 2015, kun Volkswagen myönsi asentaneensa huijausohjelmiston 11 miljoonaan dieselautoon harhauttaakseen päästömittauksissa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut