Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Presidenttiehdokasta vaaditaan kiinni otettavaksi korruptiosta Perussa

Fujimori on presidentinvaalien toisella kierroksella täpärästi jäljessä Pedro Castillon perässä. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Perussa korruptiota tutkiva syyttäjä on pyytänyt oikeusistuinta määräämään presidentinvaaleissa toiselle kierrokselle yltäneen Keiko Fujimorin kiinni otettavaksi ennaltaehkäisevästi. Fujimori oli jo valmiiksi ehdonalaisessa.

Syyttäjä perustelee vaatimustaan sillä, että Fujimori olisi tavannut ihmistä, joka on todistajana aiemmin Fujimoria vastaan nostetussa korruptiojutussa. Fujimoria syytetään vaalirahan vastaanottamisesta brasilialaiselta rakennusyhtiöltä Odebrechtilta aiempia presidentinvaalikampanjoitaan varten vuosina 2011 ja 2016.

Hän on kiistänyt syytteet. Syyttäjät vaativat hänelle 30 vuoden vankeutta.

Fujimori ehti jo lusia yli vuoden tutkintavankeudessa ennen vaaleja. Hänet kuitenkin päästettiin ehdolle, koska häntä ei ole tuomittu rikoksesta. Perun lain mukaan syytteiden käsittelyä lykättäisiin presidenttikauden yli, jos Fujimori voittaisi vaalit.

Sunnuntain vaalien ääntenlaskenta on yhä kesken. Tällä hetkellä laitaoikeistolainen Fujimori on täpärästi jäljessä laitavasemmiston Pedro Castilloa, kun äänistä on laskettu yli 99 prosenttia. Hän on syyttänyt Castilloa vaalivilpistä.

Fujimorin isä Alberto Fujimori toimi Perun presidenttinä. Hänet tuomittiin myöhemmin 25 vuodeksi vankeuteen muun muassa ihmisoikeusrikkomuksista ja korruptiosta.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut