Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Opposition tukahduttaminen Nicaraguassa jatkuu

Ortega, 75, on entinen sissitaistelija, joka johti maata vuosina 1979–1990. Hän palasi valtaan vuonna 2007, minkä jälkeen hän on voittanut kahdet vaalit. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Nicaraguassa on otettu kiinni lisää oppositiopoliitikkoja, kertoivat viranomaiset. Sunnuntaina kiinni otettujen joukossa oli useita maan pitkäaikaisen presidentin Daniel Ortegan entisiä liittolaisia, kertoi BBC .

Viranomaisten mukaan kiinni otettuja epäillään koko joukosta valtion vastaisia toimia sekä "ulkomaisten vaikutteiden lietsomisesta" maan sisäisissä asioissa.

Nicaraguassa hyväksyttiin joulukuussa laki, jolla pyritään estämään vihamielisten ulkomaisten tahojen vaikutusyritykset maassa. Opposition mukaan lain ainoa tarkoitus on estää opposition poliitikkoja asettumasta ehdolle vaaleissa.

Viime päivinä on otettu kiinni toistakymmentä opposition merkkihenkilöä.

Ortega, 75, on entinen sissitaistelija, joka johti maata vuosina 1979–1990. Hän palasi valtaan vuonna 2007. Nicaraguassa on presidentinvaalit marraskuussa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut