Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

THL: Suomessa 103 uutta koronatartuntaa ja kolme uutta koronakuolemaa

eensä Suomessa on pandemian alusta lähtien raportoitu 94 026 koronatartuntaa. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

Anna Pesonen-Smith / STT

Suomessa on raportoitu kolme uutta koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvää kuolemantapausta viime viikon keskiviikon jälkeen, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Virukseen liittyviä kuolemia on raportoitu Suomessa nyt yhteensä 967.

Sairaalahoidossa on 43 ihmistä, joista 12 on tehohoidossa.

Aiemmin tänään raportoitiin 103 uutta koronatartuntaa.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 1 260 tartuntaa, mikä on 945 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 2 205 uutta tartuntaa kahdessa viikossa.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku koko Suomessa on kahden viikon ajalta alle 23 sataatuhatta ihmistä kohden. Suurinta ilmaantuvuus on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (43,6), Päijät-Hämeessä (29,6) ja Kanta-Hämeessä (21,1).

Ahvenanmaalla tartuntoja on edelleen nolla, minkä jälkeen ilmaantuvuus on vähäisintä Pohjois-Savossa (2,1), Lapissa (4,3) ja Pohjois-Pohjanmaalla (4,4).

Yhteensä Suomessa on pandemian alusta lähtien raportoitu 94 026 koronatartuntaa.

Rokotekattavuus ylittää jo Helsingin väkiluvun

Suomessa koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut THL:n mukaan noin 2,88 miljoonaa ihmistä eli 51,9 prosenttia Suomen väestöstä.

Koronarokotteen toisen annoksen on saanut noin 745 000 ihmistä, mikä ylittää esimerkiksi Helsingin väkiluvun lähes sadallatuhannella. Rokotuskattavuus on toisen annoksen osalta 13,4 prosenttia.

Annettujen rokoteannosten määrä on lisääntynyt kaikkiaan eilisestä lähes 66 000:lla.

THL päivittää koronaan liittyvien kuolemantapausten määrän kesällä kerran viikossa keskiviikkoisin. Tiedot sairaalahoidossa olevista koronapotilaista päivitetään kolmesti viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut