Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomen puolustustarvikevienti putosi viime vuonna lähes kolmanneksella

Puolustustarvikkeille myönnettiin viime vuonna vientilupia euromääräisesti lähes kolme kertaa enemmäin kuin toissa vuonna. MIKKO STIG / LEHTIKUVA

STT

Suomen puolustustarvikeviennin arvo oli viime vuonna 79,9 miljoonaa euroa, mikä oli lähes kolmanneksen vähemmän kuin vuonna 2019, käy ilmi puolustusministeriön julkistamasta vuosiraportista.

Puolustustarvikeviennin arvo oli viime vuonna matalin kymmeneen vuoteen.

Kolme suurinta vientimaata olivat Itävalta, Ruotsi ja Arabiemiirikunnat. Itävaltaan vietiin eniten ohjelmistoradiojärjestelmiä ja Ruotsiin muun muassa tarkkuuskivääreitä, suojavarusteita sekä erilaisia komponentteja. Arabiemiirikuntien osuus koostui pääasiassa partioveneiden viennistä.

Viime vuonna myönnettiin vientilupia vajaan 306 miljoonan euron arvosta, mikä on lähes kolme kertaa suurempi luku kuin vuonna 2019, jolloin vientilupia myönnettiin 105 miljoonan euron edestä. Euromääräisesti tarkasteltuna eniten vientilupia myönnettiin Arabiemiirikuntiin, Australiaan ja Itävaltaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut