Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hongkongin poliisi teki ratsian demokratiamyönteisen sanomalehden toimitukseen – päätoimittaja ja neljä muuta otettiin kiinni

Hongkongin poliisi on tehnyt ratsian demokratiamyönteisen sanomalehden Apple Dailyn toimitukseen ja ottanut kiinni viisi ihmistä erityishallintoalueen tiukan turvallisuuslain nojalla. Apple Dailyn mukaan kiinni otettujen joukossa on myös lehden päätoimittaja Ryan Law.

Demokratiamyönteisiä mielenosoituksia Hongkongissa avoimesti tukenut lehti on ollut ennenkin poliisin silmätikkuna.

Poliisin mukaan kyseiset henkilöt otettiin kiinni, koska heidän väitetään juonitelleen vieraan vallan tai ulkoisten tahojen kanssa kansallisen turvallisuuden vaarantamiseksi.

Poliisilähde on kertonut uutistoimisto AFP:lle, että poliisin haaviin päätynyt viisikko kuului Apple Dailyn emoyhtiön Next Digitalin johtoportaaseen.

Sanomalehti julkaisi poliisiratsiasta livekuvaa Facebook-tilillään. Kyseessä on alle vuoden sisään jo toinen Apple Dailyyn kohdistunut ratsia.

Lehden omistaja, miljardööri Jimmy Lai sai syytteen juonittelusta viime elokuussa tehdyn ratsian jälkeen.

Lai istuu parhaillaan useita vankeustuomioita erityishallintoaluetta kaksi vuotta sitten järisyttäneisiin demokratiamyönteisiin mielenosoituksiin osallistumisesta.