Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Moskovassa todettu ennätysmäärä uusia koronatartuntoja – valtaosa uusista tartunnoista Intian-varianttia

Kasvomaskeissa liikkuneet jalankulkijat ohittivat ambulanssin Moskovassa Punaisen torin luona perjantaina. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Venäjän pääkaupungissa Moskovassa on todettu ennätysmäärä uusia koronatartuntoja vuorokaudessa. Uusia tartuntoja on todettu nyt reilut 9 000, mikä on lähes 50 prosentin nousu vuorokaudessa, kertoo Moscow Times .

Koko Venäjällä raportoitiin perjantaina yli 17 200 uutta koronatartuntaa, mikä on korkein lukema sitten helmikuun ensimmäisen.

Moskovan pormestari Sergei Sobjanin aikoo tiukentaa rajoituksia tartuntojen estämiseksi. Muun muassa käynnissä olevien jalkapallon EM-kisojen fanipuisto suljetaan ja yli tuhannen ihmisen tapahtumat perutaan.

Moscow Timesin mukaan Sobjan arvioi, että uudet, nopeammin leviävät variantit ovat edistäneet tartuntojen nousua. Pormestarin mukaan uusista tartunnoista lähes 90 prosenttia on niin sanottua Intian-varianttia eli delta-varianttia.

– Lukemat ovat kolminkertaistuneet. Tässä on valtavaa nousua, jota emme ole nähneet aiempien aaltojen aikana, hän sanoi.

Leviämistä lienee edistänyt myös se, että venäläiset eivät ole olleet innokkaita hankkimaan koronarokotteita valtion rokotuskampanjoista huolimatta. Noin 146 miljoonan asukkaan Venäjällä vasta noin 19 miljoonaa ihmistä on tähän mennessä saanut ainakin koronarokotteen ensimmäisen annoksen.

Jalkapalloturistien Pietarin tilanne huolettaa myös

Koronatartunnoista on oltu huolissaan myös Pietarissa, jossa pelataan seitsemän jalkapallon EM-kisojen ottelua. Kaupunkiin odotetaan kisojen aikana tuhansia jalkapalloturisteja ympäri Eurooppaa.

Pietari kertoi myös kiristävänsä rajoituksia, kuten ruoan myyntiä jalkapallofaneille tarkoitetuilla alueilla.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut